Trønderne får bistand fra forbundsstyret

Fylkesleder Bodil Gullseth i SL Nord-Trøndelag har fått løfte om nødvendig bistand fra forbundet til de to trønderfylkene på grunn av fylkessammenslåing.   Tekst:…

28. juni 2016

Runar Nørstad

Får drahjelp: Bodil Gullseth, fylkesleder i SL Nord-Trøndelag. (Foto: SL)

Fylkesleder Bodil Gullseth i SL Nord-Trøndelag har fått løfte om nødvendig bistand fra forbundet til de to trønderfylkene på grunn av fylkessammenslåing.

 

Tekst: Sidsel Valum, «I skolen»

 

– Alle forstår at her trengs det hjelp, sa forbundssekretær Geir Granås da forbundsstyret i Skolenes landsforbund 10. juni drøftet situasjonen til fylkeslagene i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag som følge av prosessen med fylkessammenslåing.

Det skriver medlemsbladet «I skolen», som du finner på frifagbevegelse.no.

 

Nytt trønderfylke

– Vi vil få et fylke som er 50 kvadratkilometer mindre enn Danmark i areal, med reiseutfordringer som begynner å ligne på det som er i Nordland når det gjelder avstander, men selvfølgelig ikke de samme fergeutfordringene, sa fylkesleder Bodil Gullseth i SL Nord-Trøndelag.

Hun orienterte forbundsstyret om at de hovedtillitsvalgte i begge fylkene har måttet bruke nesten all sin frikjøpte tid til å sitte i møter som har handlet om omstilling som følge av fylkessammenslåing. I SL Sør-Trøndelag er fylkesleder Rigmor Bjerche også hovedtillitsvalgt.

Samme uke som forbundsstyret var samlet sa Stortinget ja til at Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag kan slå seg sammen til ett fylke fra og med 1. januar 2018.

 

Nye foreninger?

Hva som blir konsekvensen av fylkessammenslåingen for forbundet, er ennå ikke helt klart. Det kan bli aktuelt å legge ned begge fylkeslagene og opprette et nytt. Nedleggelse av fylkeslag vil kanskje føre til opprettelse av foreninger, tror forbundssekretær Chris Gøran Holstad.

– Vi bør tenke på vedtektsendringer for å gjøre prosessen enklere senere, mener forbundsleder Anne Finborud.

De to fylkeslagene blir oppfordret til å se nærmere på hva som trengs av vedtektsendringer.

 

Relevante lenker:
SL: Hvordan organisere SL i framtida?
SL: Styrer mye av arbeidstiden selv