Tommel opp fra medlemmene i staten

Medlemmene i LO-forbundene i staten har sagt ja til resultatet i årets lønnsoppgjør.

23. juni 2022

Runar Nørstad

1. nestleder Jon Oddvar Holthe og forbundssekretær Lene Bakkedal representerer Skolenes landsforbund i LO Stat. (Foto: Asgeir Kabuba Kjeldstad, SL)

76,8 prosent av de som deltok i uravstemningen sa ja til resultatet.

– Det er et solid tillitsvotum til de som forhandlet på vegne av medlemmene. Så det er jeg glad for, sier LO Stat-leder Egil André Aas.

LO Stat og forbundene har lagt ned mye arbeid i forberedelser, forhandlinger og mekling, men det er medlemmene som til syvende og sist bestemmer. Derfor er vi alltid litt ekstra spent mens vi venter på resultatene.

– At tre av fire som deltok i avstemningen vendte tommelen opp, er veldig bra. Vi må ha med oss det faktum at årets oppgjør foregikk mot et bakteppe med krig i Europa, lånerenter på vei opp, samt økende priser på matvarer, strøm og bensin. Da stiger selvfølgelig også medlemmenes forventninger, sier han.

53 prosent av de stemmeberettigede deltok i uravstemningen. Aas mener at deltagelsen må opp.

– Men dette er faktisk den høyeste deltagelsen på mange år i staten. Vi hadde noen år med tall helt nede i 40 prosent. For to år siden deltok ganske nøyaktig 50 prosent. Derfor vil jeg gi ros til forbundene som jeg vet jobber hardt med å få en så høy svarprosent som mulig. Men jeg håper likevel vi kan øke prosentandelen ytterligere om to år, sier Aas.

Resultatet:

Ja: 16.403 (76,8 %)

Nei: 4.209 (19,7 %)

Forkastede/blanke: 759 (3,6 %)

81,8 prosent av medlemmene i Skolenes landsforbund stemte ja. 18,2 prosent stemte nei.

Forhandlingsutvalget i LO Stat vedtok torsdag resultatet enstemmig.

Relevante lenker
SL: Enighet i statsoppgjøret