– God advokathjelp til en rimelig penge

Advokattjenester blir stadig dyrere, men ikke nødvendigvis for LO-medlemmer. Forsikringspremien holdes uendret i 2017 for alle som har advokatforsikring fra HELP gjennom forbundet sitt…

31. august 2016

Runar Nørstad

Både LO og HELP ønsker å bidra til at antall konflikter mellom foreldre går ned. (Foto: Pixabay/Illustrasjon)

Advokattjenester blir stadig dyrere, men ikke nødvendigvis for LO-medlemmer. Forsikringspremien holdes uendret i 2017 for alle som har advokatforsikring fra HELP gjennom forbundet sitt eller LOfavør.

Medlemmer i Skolenes landsforbund har HELP advokatforsikring, i tillegg til Topp reiseforsikring og LOfavør Kollektiv hjemforsikring.

– Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP kan du som medlem få spesialisert advokathjelp på privatlivets viktigste rettsområder. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien. Dette er god advokathjelp til en svært rimelig penge, sier Gunnvor Sen, nestleder i Skolenes landsforbund (SL).

Allerede i dag kan SLs medlemmer også få advokathjelp i Sverige.

– Nytt i 2017 er at du får tilsvarende hjelp i Danmark. Rettsområdene er de samme i hele Skandinavia. Du kontakter HELP på vanlig måte i Norge, så sørger de for at saken følges opp der den hører hjemme, forklarer Gunnvor Sen.

 

Flere nyheter

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Gunnvor Sen, 2. nestleder i SL.
Gunnvor Sen, 2. nestleder i SL.

Selv om det er de enkelte foreldres ansvar å skjerme barn mot voksenkonflikter, ønsker både LO og HELP å bidra til at antall konflikter mellom foreldre går ned.

– Vi vet at konflikter skader barn, og vi tror at flere konflikter kan løses tidligere til barnas beste hvis advokatene bruker mer tid på mekling, og mindre tid i domstolene. Derfor innføres advokatmekling som alternativ hvis et barn allerede har opplevd tvist mellom foreldrene. Med andre ord vil HELP redusere tallet på rettssaker, ikke antall advokattimer per barn. Også SL tror at ressursene brukes bedre utenfor domstolene, enn i rettssalen, sier nestleder Gunnvor Sen.

I tillegg vil medlemmer i en tvist der begge er LO-medlemmer med advokatforsikring få tilbud om advokatmekling som alternativ tvisteløsning, ifølge Gunnvor sen.

– Advokatmekling er en raskere måte å løse en uenighet på hvor partene i saken styrer innholdet i en eventuell enighet selv. Dette i motsetning til en rettslig prosess hvor utfallet som regel blir dom. Mekling fører svært ofte til at partene går ut av en uenighet som venner og kan se fremover.

Ordinære medlemmer i Skolenes landsforbund betaler 215 kroner per måned for HELP advokatforsikring, LOfavør Kollektiv hjemforsikring og Topp reiseforsikring.

 

Relevante lenker:
SL: Topp reiseforsikring får topp karakter!
SL: Ny og bedre reiseforsikring

 

 

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]