Kuttene regjeringen har gjennomført i staten rammer barn og unge, det mest sårbare vi har, samt landets skoler, sa forbundssekretær Mette Johnsen Walker fra talerstolen på Kartellkonferansen.

LO Stats Kartellkonferanse åpnet på Gol tirsdag, og leder Egil André Aas åpnet konferansen med å utfordre kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) på kuttene regjeringen har gjennomført i staten. En reform regjeringen kaller avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen.

Egil André Aas er sterkt kritisk til disse kuttene.

– Et ødeleggende, demotiverende og demonterende tiltak det er nødvendig å kjempe mot nå er den såkalte avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen (ABE). Vi synes ikke det er en reform. Si det som det er. Dette er kutt, sa Aas fra talerstolen ifølge frifagbevegelse.

Statsråd Monica Mæland var invitert til Gol for å innlede om «Fem år ved makta. Hva vil regjeringen med offentlig sektor?».

– Dette er kanskje litt som å banne i kirka, men det var jaggu på tide at også staten begynte å effektivisere. Dette har både kommunene og bedriftene gjort i alle år, sa Mæland.

– Fellesskolen er bærebjelken

I den påfølgende debatten, tegnet SLs forbundssekretær Mette Johnsen