Sier nei til privat skole innen restaurant- og matfag
Norsk Restaurantskole har fått avslag fra Utdanningsdirektoratet til å starte opp en privat skole for restaurant og matfag. Begrunnelsen er at det i søknaden…
17. april 2015
Runar Nørstad
Norsk Restaurantskole har fått avslag fra Utdanningsdirektoratet til å starte opp en privat skole for restaurant og matfag.
Begrunnelsen er at det i søknaden ikke kommer fram at tilbudet er nyskapende nok.
Nestleder i Skolenes landsforbund, Terje Moen, er glad for at Utdanningsdirektoratet ser at den framlagte søknaden ikke er nyskapende.
– Søknaden er bare en variant av de læreplaner som den offentlige skolen bruker, sier han.
– Det eneste som er nyskapende i søknaden er at skolen, etter sine egne vedtekter, skal drives på spill- og lotteriinntekter – i tillegg til statsstøtte, sier Terje Moen.
Nestlederen frykter at denne avgjørelsen bare er en utsettelse fram til privatskoleloven blir innført av regjeringen.
– Jeg håper at kunnskapsministeren ikke vil tillate private yrkesfaglinjer, men bruke de midlene som de private skolene trekker ut fra felleskassen til rekrutteringstiltak til de linjene som sliter med å få nok elever, sier Terje Moen.
Skolenes landsforbund stiller seg avvisende til regjeringens forslag om å endre privatskoleloven, også kalt friskoleloven.
– Dette er et eksperiment som åpner for et frislipp av private interessenter i norsk skole, sier Terje Moen.
Bildet til saken er frigjort under Creative Commons Attribution 2.0 Generic License