Mahdi Abu Dheeb løslatt fra fengsel

Lederen for Bahrain Teachers Associations (BTA) har sittet i fengsel siden 2011. Mandag ble han sluppet fri.   Mahdi Abu Dheeb ble fengslet sammen…

5. april 2016

Runar Nørstad

Mahdi Abu Dheeb feirer løslatelsen sammen med sin kollega, Jalila al-Salman. (Foto: Education International)Lederen for Bahrain Teachers Associations (BTA) har sittet i fengsel siden 2011. Mandag ble han sluppet fri.

 

Mahdi Abu Dheeb ble fengslet sammen med sin kollega Jalila al-Salman i april og mars 2011 for å ha organisert og deltatt i streiker og demonstrasjoner.

Ifølge Amnesty International er det ikke lagt fram bevis for påstandene som ligger til grunn for fengslingen. Sivile og faglige rettigheter ivaretas ikke i Bahrain.

Siden BTA ble tvangsoppløst av myndighetene i 2011 har de ikke fått mulighet til å reetablere seg. Jalila, som ble løslatt etter seks måneder i fengsel, har i praksis hatt yrkesforbud.

Bahrain Teachers Association mottok Industri Energis internasjonale fagforeningspris for 2015, Arthur Svensson-prisen. Jalila al-Salman kom til Norge for å motta prisen på vegne av BTA og Mahdi Abu Dheeb.

Relevante lenker:
SL: Bekymret for Mahdi Abu Dheeb
SL: – Trygt å vite at dere står på vår side