Krever ny gjennomgang av smittevernveilederne

I skoler og barnehager gjelder ikke énmetersregelen, og det er heller ingen grense på gruppestørrelse. Skolenes landsforbund ber nå om at reglene vurderes på…

17. august 2020

Runar Nørstad

I skoler og barnehager gjelder ikke énmetersregelen, og det er heller ingen grense på gruppestørrelse. Skolenes landsforbund ber nå om at reglene vurderes på nytt.

BILDETEKST: Skolenes landsforbund vil at enmetersregelen og grensen om maks 20 i en gruppe også må gjelde i barnehagene og skolene. (Foto: Pixabay/Illustrasjon)

– Veiledere om smittevern i barnehager og skoler ble utviklet i en tid man mente at barn i mindre grad ble smittet, og heller ikke smittet andre. Nå vet vi bedre, sier Geir Allan Stava, forbundssekretær i Skolenes landsforbund, til Utdanningsnytt.

LOs skoleforbund vil ha en ny revidering av smittevernveilederne.

Stava viser til en fersk rapport fra Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) som forteller at barn med covid-19-symptoner sprer virus i samme mengder som voksne, og kan smitte andre på samme måte som voksne.

På bakgrunn av de opplysningene mener Skolenes landsforbund at reglene som gjelder ellers i samfunnet, også skal gjelde ved skolene.

– Skolene må nå være det eneste stedet i landet der ikke enmeters-regelen og gruppestørrelser på maks 20 gjelder, sier Geir Allan Stava.

Les hele saken i Utdanningsnytt

Relevante lenker
SL: Skolelens landsforbund ønsker ALLE en god og trygg skolestart 
SL: Gult ved skolestart – utfordringer med leksehjelp 
SL: Kritisk til at studenter kan slippe politiattest 

Pixabay-bildet er frigjort under denne lisensen