Henning Hansen ny leder i SL Troms

Den nye lederen lover et aktivt fylkesstyre som raskt vil gå i gang med saker som det tidligere ikke har vært tatt godt nok…

8. mai 2015

Runar Nørstad

Henning Hansen skal lede SL Troms det neste året. (Foto: Runar Nørstad, SL) Den nye lederen lover et aktivt fylkesstyre som raskt vil gå i gang med saker som det tidligere ikke har vært tatt godt nok tak i. Hansen ble enstemmig valg til ny leder i SL Troms på representantskapsmøtet i Harstad 6. mai.

– Hvordan vil du oppsummere representantskapsmøtet, Henning Hansen?

– Det har vært heftige diskusjoner, kanskje i overkant mye kritikk i forhold til det som er gjort i løpet av året, sier Hansen som til daglig er lærer ved Eidebakken skole på Lyngseidet.

Jan Vidar Kristiansen, som har ledet Troms SL det siste året, stilte ikke til gjenvalg.

 

– Bedre kommunikasjon

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Rundt 30 delegater fra Troms, inkludert fem tidligere fylkesledere, var samlet i Harstad tirsdag og onsdag
Rundt 30 delegater fra Troms, inkludert fem tidligere fylkesledere, var samlet i Harstad tirsdag og onsdag. (Foto: Runar Nørstad, SL)

Rundt 30 delegater, inkludert fem tidligere fylkesledere, var samlet i Harstad tirsdag og onsdag. Ivrige deltakere bidro til gode debatter og diskusjoner omkring budsjett, handlingsplan og kommunikasjon innad i fylket.

– Vi må bli bedre på kommunikasjon ut i organisasjonsleddene. Det har kommet klart fram på møtet, og dette vil vi ta tak i, sier Henning Hansen.

Det har vært en litt småturbulent tid i Troms SL det siste året. Sykdom og stort arbeidspress har svekket kapasiteten til flere av medlemmene i fylkesstyret. Den nyvalgte lederen lover et aktivt fylkeslag det neste året.

– Først må vi effektuere det som er vedtatt av representantskapet her i Harstad. Så må vi få opp gode kommunikasjonsrutiner mellom Nord-, Midt- og Sør-Troms. Samtidig har vi noen pensjonistmedlemmer som har lyst å være mer aktiv. De vil starte en egen gruppe som vil jobbe med pensjonistsaker. Det er både positivt og inspirerende for Troms SL, sier Hansen.

Fylkeslederen tar det for gitt at en av pensjonistene tar et verv i forhold til det å drive gruppen.

– Nok å ta fatt i

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

20150508_SL Troms_Styret
Det nye styret i SL Troms. Fra venstre: Viggo Gotliebsen, Anne Maren Jenssen, Henning Hansen, Åse Mona Vikten og Taija Blencke. Klaus Magnus Berg Hansen var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Runar Nørstad, SL)

Henning Hansen sier styret sitter på mange rutinedokumenter på hvordan ting har vært gjort tidligere.

– Vi ser at det ligger en del rutineoppgaver og venter på oss. Dette må vi få på plass igjen. Ellers må vi ta ting som de kommer.

Møtet ble besøkt av Geir Allan Stava, fra SL sentralt, som foreleste om den nye arbeidstidsavtalen samt verving av medlemmer. Nyansatt kommunikasjonsansvarlig i SL, Runar Nørstad, gjestet også møtet og presenterte SL sin foreløpige strategi for kommunikasjon.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]