Har du bekymringer for privatøkonomien?

Høye priser på strøm, drivstoff og mat, og en rente som stiger raskt. Mange må gjøre noen grep i privatøkonomien. Husk at du som medlem i Skolenes landsforbund har tilgang til personlig, økonomisk rådgivning gjennom LOfavør.

20. oktober 2022

Runar Nørstad

Bekymret for privatøkonomien? Husk at medlemmer, gjennom LOfavør, har tilgang på økonomisk rådgivning. (Foto: LOfavør) 

Er du usikker på hva du kan gjøre for å få kostnadene dine ned? LO har lang tradisjon for å ta vare på medlemmene i vanskelige økonomiske situasjoner gjennom LOfavør.

Langt flere kommer til å få det trangere økonomisk fremover. Regjeringen sier vi må forberede oss på tøffere tider. Mange har allerede begynt å kutte ned på forbruk; andre har ikke så mye å kutte, ifølge Terje O. Olsson i LOs ledelse

– Er du usikker på hvordan du skal håndtere økonomien fremover, anbefaler jeg deg å ta kontakt med banken din. De kan hjelpe med å gå igjennom økonomien din for å se om det finnes løsninger som kan få de månedlige utgiftene ned.

LOs samarbeidspartner SpareBank 1 hjelper medlemmer som ønsker det med en gjennomgang av hele økonomien sin, for å se hvilke grep som kan tas for å få ned de månedlige utgiftene fremover.

  • Kanskje kan du få avdragsfrihet på boliglånet ditt en periode? Eller kanskje binde renten (fastrente)?
  • Kanskje har du mulighet til å refinansiere boliglånet ditt?
  • Kanskje kan du kvitte deg med dyre forbrukslån eller kredittkortgjeld med høye renter, og heller betale ned disse ved å øke boliglånet ditt til en langt lavere rente?

Terje O. Olsson minner om at medlemmer i LO, inkludert Skolenes landsforbund, har tilgang til personlig økonomisk rådgivning hos dyktige rådgivere i SpareBank 1 gjennom LOfavør.

– Rådgiverne er innstilt på å finne tilpassede løsninger for medlemmer som kommer i en vanskelig økonomisk situasjon. Bankene ønsker å hjelpe, og anbefaler å ta kontakt så tidlig som mulig, før de økonomiske problemene vokser og føles uhåndterlige, påpeker Olsson.