– Gå årets viktigste søndagstur – bli bøssebærer

Skolenes landsforbund bevilger 8.000 kroner til TV-aksjonen 2022 som går til Leger Uten Grenser for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

18. oktober 2022

Runar Nørstad

Forbundsleder Mette Johnsen Walker oppfordrer alle som har anledning til å være bøssebærer samt støtte årets TV-aksjon. (Foto: Skolenes landsforbund) 

I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 23. oktober.

TV-aksjonen NRK har vært arrangert hver høst siden i 1974 og regnes som verdens største dugnad. Skolenes landsforbund har deltatt i denne dugnaden i mange år, og har pleid å gi rundt en krone per medlem. 

– Med hele Norge i ryggen skal Leger Uten Grenser behandle pasienter, utvikle medisiner og gi livreddende helsehjelp i noen av verdens glemte kriser. Gå årets viktigste søndagstur og bli bøssebærer. Sammen redder vi liv, oppfordrer forbundsleder Mette Johnsen Walker.

Akkurat nå venter millioner av mennesker på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet, men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge. Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge og behandle sykdommer som rammer mennesker på tvers av landegrenser, uavhengig av etnisitet, seksuell orientering, religion, politisk ståsted, alder og kjønn.

Midlene fra årets TV-aksjon skal bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Vi skal gi vaksiner, tilgang på livreddende medisiner og legebehandling. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer.

Relevante lenker
Gå inn på blimed.no, registrer deg som bøssebærer og bli med på verdens største dugnad!
Les brev fra Leger Uten Grenser til medlemmene i Skolenes landsforbund – slik kan du hjelpe til med å distribuere støtte for årets TV-aksjon
LO gir 400 000 til TV-aksjonen 2022

Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge og behandle sykdommer som rammer mennesker på tvers av landegrenser, uavhengig av etnisitet, seksuell orientering, religion, politisk ståsted, alder og kjønn. (Foto: Mikkel Strøm/TV-aksjonen)