OFTE STILTE SPØRSMÅL

Medlemskap

Svar på spørsmål om ditt medlemskap,
forsikringer, informasjon, mm.

Bodil Gullseth. 2. nestleder i Skolenes landsforbund.

Bodil Gullseth
2. nestleder i Skolenes landsforbund
bg@skolenes.no
976 68 399

MEDLEMSKAP

[Desember 2019] Hvorfor maser dere så mye om at vi skal oppdatere medlemsopplysningene våre i medlemsregisteret? Og hvordan finner vi fram til dette?

Medlem

SVAR: Alle ledd i organisasjonen, både lokalt, regionalt og sentralt, har behov for å ha oversikt over medlemmer. Hvor de holder til, kontaktinformasjon, arbeidsgiver og stillingskode, er noen av de opplysningene vi bruker for å kunne hjelpe medlemmene våre. Vi sender ut en del informasjon og da er det viktig at denne informasjonen kommer fram. Stillingskoder er viktige for oss, i tilfelle vi skulle få behov for å ta ut noen i streik i forbindelse med brudd i et tariffoppgjør.

Ved årsskiftet er det mange av dere medlemmer som kommer til å skifte adresser, fylker og epostadresser i forbindelse med regionreformen. Bruk da noen minutter på å oppdatere informasjonen om deg i medlemsregisteret.

Du går da inn på hjemmesida vår på skoleneslandsforbund.no. På framsida finner du «Min side». Klikk på den lenken og følg instruksjonene for innlogging. Skulle du stå fast, ta kontakt med forbundskontoret. Lykke til med viktig jobb!

[Mai 2019] Min kollega får stadig e-poster fra forbundet. Hvorfor får jeg aldri e-post fra dere? Kjenner at jeg blir litt irritert på at jeg stadig går glipp av viktig informasjon.

Medlem

SVAR: Det er leit at du ikke får e-postene vi sender ut. Vi sjekka adressa di i den siste utsendinga av medlemsinfo. Der finner vi at adressa di sto. Vi sjekka også om vi hadde fått retur på utsending, men det hadde vi ikke. Du må derfor sjekke dine innstillinger på maskina og e-postkontoen. Kanskje er innstillingene slik at epost fra oss tolkes som spam og havner i søppelpost.

Bodil Gullseth

[Mars 2019] Etter jul har jeg ikke fått nyhetsbrev fra Skolenes landsforbund. Ble klar over dette da de andre i klubben snakka om innholdet i det siste nyhetsbrevet. Hva har skjedd?

Medlem

SVAR: Har du skifta e-postadresse i det siste, uten å oppdatere medlemsregisteret? I så fall må du inn i medlemsregisteret på hjemmesida vår for å endre e-postadresse. Da bruker du medlemsnummeret ditt som brukernavn (dette finner du for eksempel på medlemsbladet I skolen ved siden av navnet ditt) passord er SLpostnr (om postnr ditt er 1111, vil passordet bli SL1111).

Om det ikke er endring av e-postadresse som er problemet, kan det være så enkelt som at innboksen til e-posten din er full. Eller at e-poster fra oss havner som spam. Dette kan du også rette opp sjøl ved å trykke på spam eller søppelpost og avregistrere at post fra oss skal legges dit. Ta kontakt om du ikke får ordna det eller får noen andre til å hjelpe deg.

[August 2023] Jeg ser at kontingenten ikke er trukket etter at jeg begynte å jobbe hos ny arbeidsgiver. Går ikke dette automatisk?

Lærer

SVAR: Informasjon om bytte av arbeidsplass skjer ikke automatisk. Det er ikke arbeidsgivere, men du som medlem, som må gi oss beskjed. Ofte er det denne misforståelsen som er årsaken til at trekk av kontingent stoppes. Bytte arbeidsplass, går det automatisk og hvordan får jeg gjort det – det går ikke automatisk og er ofte årsaken til at trekket ditt stoppes. Ved bytte av arbeidsplass er det derfor viktig at du sender oss en epost på skolenes@skolenes.no slik at vi får registrert rett arbeidssted på deg.

[Mai 2023] Jeg har søkt permisjon uten lønn neste skoleår. Hvordan blir det da med trekk av kontingent?

Lærer

SVAR: Det kan være tidsbegrensede perioder hvor det er endringer i et arbeidsforhold, det være at man er sykemeldt, går på AAP eller er uten jobb. Eller som i ditt tilfelle, har permisjon uten lønn. Eventuelle endringer i medlemskapet går imidlertid ikke automatisk. Ta derfor kontakt med forbundskontoret for bistand til å registrere deg med rett medlemskap og tilpasse faktura.

[September 2023] Jeg ønsker å melde meg inn i Skolenes landsforbund. Hvordan forholder meg meg til tidligere forbund? Tar dere kontakt for å overføre meg til dere?

Kommende SL-medlem

SVAR: Så hyggelig at du vil bli en del av SL-familien! Bytte av fagforening går dessverre ikke automatisk. Du må selv si opp ditt medlemskap i den fagforeningen du er nå, og deretter melde deg inn hos oss.

Hvis du imidlertid er medlem i et LO-forbund kan be om overføring. Gi oss beskjed ved innmelding om at du ønsker overføring, inkludert hvilket LO-forbund du ønsker overføring fra, så hjelper vi deg.

FORSIKRINGER

[Mai 2023] Jeg går snart av med pensjon og vurderer å fortsette i SL som pensjonistmedlem. Det er imidlertid litt avhengig av hva jeg må betale i kontingent og hvilke forsikringer jeg får. Takk for svar!

Kommende pensjonist

SVAR: Når du blir pensjonist er du hjertelig velkommen til å fortsette ditt medlemskap i Skolenes landsforbund. Som pensjonistmedlem har du kontingentfritak. Du betaler kun for den obligatoriske innboforsikringen LOfavør Innboforsikring. Du velger selv om du vil beholde LOfavør Advokatforsikring og LOfavør Reiseforsikring (reservasjonen kan dessverre ikke omgjøres).

[September 2022] Jeg jobber som lærer og er medlem i SL. Jeg trenger juridisk bistand i forbindelse med en samboeravtale. Kan dere hjelpe med med hvem jeg kan kontakte?

Lærer

SVAR: Skolenes landsforbund har en kollektiv avtale om LOfavør Advokatforsikring. Det betyr at alle medlemmer i Skolenes landsforbund kan få advokathjelp fra HELP gjennom den obligatoriske forsikringen (inkludert i medlemskapet).

OBS! Dette gjelder ikke de medlemmene som reserverte seg mot forsikringen den gangen avtalen ble inngått.

Kontakt HELP på post@help.no eller telefon 22 99 99 99 for bistand!

[Mai 2022] Jeg tenkte melde meg inn i SL, men vil helst ikke ha ulykkesforsikring. Er det mulig?

SVAR: Det er LOfavør Innboforsikring, LOfavør Advokatforsikring og LOfavør Reiseforsikring som er de obligatoriske forsikringene inkludert i vårt ordinære medlemskap.

Som medlem i Skolenes landsforbund kan du i tillegg tegne SL Uføre- og ulykkesforsikring. Forsikringen er altså ikke obligatorisk.

Hvis du er student, så kan du lese om hva som er inkludert i medlemskapet her.