«Eg heiter Anne Knutsdotter!»

Anne Finborud, leder i Skolenes landsforbund (SL)

Jeg blei født i 1954, fikk navnet Anne, og har i barne- og ungdomsåra bodd i Glomfjord, Porsgrunn og Røros. Hydrobarn. Er nummer tre i en søskenflokk på fire med foreldre (Knut og Karoline) som var både tolerante, gjestfrie og kreative.

Etter artium på Røros tok jeg treårig lærerskole og dernest grunnfag i nordisk og biologi, hhv. fra universitetet i Trondheim og i Oslo, samt noen skarve vekttall i teoretisk matematikk. Jeg har i hovedsak undervist på ungdomstrinnet og har opplevd de mest gyldne åra i læreryrket. Som ansatte fikk vi tillit og vi fikk ta ansvar! Samarbeidet i kollegiet på en skole er helt unikt. Læreryrket trigger til løpende sosial refleksjon og faglig engasjement og utvikling.

Privat er jeg godt etablert i en leilighet på Kampen sammen med samboeren min. Vi har tre barn sammen, og to barnebarn.

Nå er jeg leder i Skolenes landsforbund og har forståelse for at jeg i en blogg bør gjøre et lite forsøk på å gi innsikt i hva som driver engasjementet mitt. Jeg har vokst opp i et samfunn der sosialdemokratiske verdier prega oss. Det har vært viktig å delta aktivt og engasjert i utviklinga sammen med folk flest.

Når sant skal sies, har jeg vel alltid hatt en dragning til «folkebevegelser» og fellesskap: Kollektiv som boform langt utover studietida, korpsbevegelsen (spiller fortsatt saxofon i storband), har siden 1988 bodd i herlig kolonihage fire måneder i året og jeg har hatt ulike tillitsverv i fagbevegelsen. Gode venner vil vel spøkefullt tilføye at jeg er i stadig bevegelse – med unntak av verdigrunnlaget. Jeg har klippetro på venstresidas fellesskapsløsninger, og har vært organisert i Skolenes landsforbund fra det ble etablert i 1982. Det var en selvfølge å velge og organisere seg i LO som har et bredt samfunnspolitisk engasjement og samtidig godt etablerte ordninger for å sikre innflytelse på vegne av medlemmene.

Og ikke minst: LO representerer bredden av yrkesgrupper. Løsningene på framtidas utfordringer må finnes i en brei allianse, der en samla og representativ fagbevegelse møter arbeidsgivere og myndigheter for å finne gode løsninger på framtidas utfordringer. Vi må ikke åpne for splitt og hersk politikk. Også klimautfordringene må finne løsninger i dette trepartssamarbeidet.

Som forbundsleder i Skolenes landsforbund, er jeg fokusert på at SL må jobbe offensivt og med en tydelig politikk for å motvirke at deler av fagbevegelsen utvikler en profesjonsegoisme som åpner for splitt og hersk-politikk.

Du kan også følge meg på:

Av |2018-10-07T17:03:20+00:0021. januar 2016|

Privacy Policy Settings