AKS-suksess i Oslo

Oslo Ap vil utvide gratis kjernetid i aktivitetsskolen etter at Tøyen skole har hatt stor suksess med ordningen. I to år har elevene ved Tøyen…

23. april 2015

Runar Nørstad

Oslo Ap vil utvide gratis kjernetid i aktivitetsskolen etter at Tøyen skole har hatt stor suksess med ordningen.

På naboskolen Tøyen, hvor det er gratis kjernetid, deltar alle elevene. (Foto: Chell Hill, Wikipedia/SL)

I to år har elevene ved Tøyen skole kunnet delta på aktivitetsskolen uten å betale i kjernetiden. Det har vært en stor suksess: Før gratistilbudet kom var det bare 20 prosent av Tøyen-elevene som deltok på aktivitetsskolen (AKS), i dag er samtlige av de 284 elevene med.

 Nå vil Oslo Ap utvide ordningen til naboskolen Vahl og bydelene i Oslo indre øst.

– Innføringen av gratis kjernetid på Tøyen skole skapte et stort engasjement blant foreldrene, forteller rektor Terje Andersen til Østlandssendingen. Han er rektor ved begge skolene.

Et steinkast unna, på Vahl skole, er bare 4 av 10 elever med på aktivitetsskolen. Rektor Andersen mener det haster å utvide tilbudet om gratis kjernetid.

– Det er viktig at politikerne tenker område og ikke Vahl separat fra Tøyen, sier han.

Tøyen- og Vahl-rektoren får støtte av Oslo Arbeiderparti. Partiet har programfestet å utvide Tøyen-satsingen til alle de tre bydelene i Oslo indre øst, og å innføre gratis aktivitetsskole.

– Suksessen med Tøyen skole viser at dette er riktig vei å gå, sier byrådslederkandidat Raymond Johansen til Østlandssendingen.

– For mange strekker ikke pengene til. Uten aktivitetsskole får elevene en dårligere start på livet. Det er en god investering å få trening i samvær med andre barn, sier Johansen.

  • Aps forslag får ingen stor respons hos det borgerlige byrådet: Les hele saken hos Østlandssendingen.

Bildet er frigjort under denne lisensen: <a rel=»license» href=»http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/no/»><img alt=»Creative Commons-lisens» style=»border-width:0″ src=»https://i.creativecommons.org/l/by-sa/3.0/no/88×31.png» /></a><br />Dette verk er lisensieret under en <a rel=»license» href=»http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/no/»>Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge lisens</a>.