Nå kan LO-medlemmer få billigere boliglån

Kjære alle medlemmer i Skolenes landsforbund! Som LO-medlem kan du nå få en av landets aller beste rentebetingelser på boliglån. Den nye avtalen er…

21. august 2019

Runar Nørstad

Kjære alle medlemmer i Skolenes landsforbund! Som LO-medlem kan du nå få en av landets aller beste rentebetingelser på boliglån. Den nye avtalen er spesielt gunstig for medlemmer som kjøper bolig for første gang.

– Vi er glade for å kunne tilby medlemmene våre nye og enda bedre renter på boliglån, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Han framhever spesielt førstehjemslånet, som har en av landets aller beste aller beste rentebetingelser.

Alder spille ringen rolle

Mandag signerte LO-lederen en treårig avtale med to banker i SpareBank 1-alliansen: SpareBank 1 Østlandet og SpareBank 1 SMN, om nye og bedre betingelser for boliglån til LOs over 936.000 medlemmer.

Avtalen omfatter boliglån for medlemmer over 34 år, boliglån for unge og førstehjemslån uavhengig av alder, og er en del av fordelsprogrammet LOfavør.

– LO har et godt fordelsprogram for fagorganiserte, med blant annet Norges beste innboforsikring. Nå er vi glade for å kunne tilby medlemmene våre enda bedre betingelser på boliglån, og dermed større trygghet i hverdagen, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Skolenes landsforbund oppfordrer sine medlemmer til å ta en tur i banken, og nevne at LO-medlemmer omfattes av avtalen.

Førstehjemslånet er særlig viktig

– Jeg vil framheve førstehjemslånet som særlig viktig. Det kan være vanskelig få innpass i boligmarkedet, særlig for unge. Førstegangskjøpere blir færre – og eldre. Med rentebetingelser som gjør det mulig å håndtere lånet, kan flere unge skaffe seg egen bolig. Det bidrar til mindre sosiale forskjeller, sier LO-lederen.

– Er du student og har tenkt å kjøpe deg din første bolig de kommende årene, bør du derfor melde deg inn i LO. Da får du blant markedets beste rentebetingelser, sier Gabrielsen til FriFagbevegelse.

Flere unge trenger råd og veiledning om hvordan de kan skaffe seg egen bolig. Det er en stor og viktig avgjørelse å ta. LO har derfor også lagt vekt på at bankene skal tilby personlig økonomisk rådgivning til de som ønsker det.

Dette er bankavtalen

LOfavør Førstehjemslån

  • Lån innenfor 85 % og øvrige krav i Boliglånsforskriften
  • Gjelder lån til kundens første bolig og kan ikke økes eller refinansieres til samme vilkår
  • Nominell rente fra 2,25 %

LOfavør Boliglån Ung

  • Lån innenfor 85 % av boligverdi og øvrige krav i Boliglånsforskriften
  • Gis til kunder 18 – 34 år
  • Nominell rente fra 2,32 %

LOfavør Boliglån

  • For kunder over 34 år
  • Lån innenfor 75 % av boligverdi og ellers innenfor Boliglånsforskriften, nominell rente fra 2,50 %
  • Lån innenfor 50 % av boligverdi og ellers innenfor Boliglånsforskriften, fra 2,32 %

 

Les mer om fordelene på www.lofavor.no
Les også: Spørsmål og svar om LOfavør Boliglån

Relevante lenker
SL: Du kan få Norges beste innboforsikring!

Skolenes landsforbund på Facebook!