Etter noen måneders opphold er vi igjen klare med spalten månedens tillitsvalgt. Denne gang skal vi møte Oddbjørn P. Skarheim, som er tillitsvalgt ved Saltdal videregående skole!

Personalia

Navn: Oddbjørn P. Skarheim

Alder: 57

Bosted: Røkland

Sivilstand: Gift, far til 4 voksne barn, 2 fostersønner og bestefar til 2 herlige jenter.

Arbeidssted: Saltdal videregående skole

 

Fortell litt om deg selv

Svar: Er en engasjert mann. Kultur og idrett har vært viktig for meg. Har vært med på å starte den største vinterfestivalen i Saltdal, Blåfrostfestivalen, for over 15 år siden.

Er leder for et lokalt idrettslag og sitter i styret i Nordland skikrets. I tillegg har jeg vært aktiv i MDG siden 1988 i Trondheim, men er mindre aktiv nå for tiden selv om jeg stod på fylkeslista.

Hva opptar deg mest som tillitsvalgt?

Svar: Arbeidet med like rettigheter for alle! Og kampen for at distriktsskolene skal bestå så lenge de leverer kvalitet.

Hva engasjerer deg nå?

Svar: Klimadebatten er kanskje det viktigste vi må løse i den nærmeste framtid, om vi ikke gjør det er det mye som går galt. Har nettopp sett at det har vært tre større hendelser på Vestlandet på grunn av ekstremvær. Dette er nok ikke siste gangen vi blir utsatt for slikt. 

Hva blir du inspirert av?

Svar: De som arbeider hardt for å spre kunnskap, sliter med dem som fornekter kunnskap. Dessverre er det for mange i politiske posisjoner som gjør det. Trist for oss som arbeider i skoleverket. 

Beste film, bok og mat?

Svar: Har ikke prioritert film og bøker i det siste. Når det gjelder mat har jeg gjort store endringer fra at jeg spiste for mye kjøtt til jeg i dag spiser plantebasert kost. Å lage tikka masala med kikerter, tofu eller annen plantekost er en opplevelse.

Beste og dårligste egenskap?

Svar: Beste: Engasjement. Dårligste: Å bli engasjert av tåpelighet.

Hva er en perfekt kveld?

Svar: Sammen med fruen på hytta med god mat og god drikke.

Hvem vil du skryte av?

Svar: Lan Marie Nguyen Berg, Une Bastholm og Greta Tunberg for virkelig å ha satt klima på den politiske dagsordenen.

Vi takker Oddbjørn for intervjuet, og ser frem til intervjuet med neste tillitsvalgte!

Print Friendly, PDF & Email