SL Nordland har bestemt seg for å fremheve de lokale tillitsvalgte. Derfor har vi startet med månedens tillitsvalgt! Her vil vi få et lite innblikk i hva som engasjerer de ulike tillitsvalgte, samt at vi lærer dem bedre å kjenne. Første tillitsvalgt ut er Marit Dahl Andersen, ved Aspåsen skole i Bodø.

Personalia:

Navn: Marit Dahl Andersen

Alder: 34

Bosted: Bodø

Sivilstand: Gift

Arbeidssted: Aspåsen Skole

1. Fortell litt om deg selv

Svar: Blivende tobarnsmor som kjenner på tidsklemma. Er svært glad i å reise å oppleve nye spennende destinasjoner. Gift med en forhenværende kokk og nå øl-brygger, så jeg har fått større interesse for å utforske egne smaksløker. Glad i friluftsliv, gode diskusjoner og is.

2. Hva opptar deg mest som tillitsvalgt?

Svar: Jeg er en paragrafrytter og er derfor opptatt av at ting skal gjøres riktig. Er fersk tillitsvalgt så jeg har en bratt læringskurve for tiden. Jeg har alltid vært høyrøstet og er opptatt av at man skal si ifra når noe er urett. I de årene jeg har jobbet som lærer har jeg opplevd for mange som sier det ikke nytter uten å ha prøvd. Det er så lett å la ting skrangle å gå fordi en ikke kjenner til de krav en har, og jeg har opplevd for mange arbeidsgivere der man selv må ta initiativ til å få de tilretteleggingene og tilleggene man har krav på.

3. Hva engasjerer deg nå?

Svar: Vi venter en familieforøkelse til sommeren og må derfor tilpasse oss det. Så jeg er for tiden veldig engasjert i bilkjøp. Hva i alle dager skal vi velge?

Også greier jeg heldigvis å se lengre enn min families nesetipp, så jeg kjenner det rykker i engasjement-rynka i disse #metoo-tider.

4. Hva blir du inspirert av?

Svar: Her trengte jeg litt tenkepause. Men ender opp med to ganske standardiserte svar. Engasjerte folk gir mye inspirasjon, men også min datter som blir 2 i mai. Barn generelt er en stor inspirasjon. Nysgjerrigheten, lærevilligheten, pågangsmotet og gleden de får over de små, og for oss voksne, ubetydelige opplevelsene. I dag sto vi lenge og så på henne hoppe fra sandkassa og ned i en sølepytt, gang på gang og like fornøyd og stolt hver gang. Vi glemmer de der gledene som voksne. Vi lar tidsklemma stjele de øyeblikkene. Jeg vil også hoppe i søledammer.

5. Beste film, bok og mat?

Svar: Jeg har helt hang up i filmen «Bird Box» som kom nylig på Netflix. Den har festet seg godt i hjernebarken og jeg tenker ofte på den.  Ellers var «Pulp Fiction» en film jeg i lang tid kunne utenat.

Jan Wises bok «Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede» er en av mine favorittbøker.

Mat er spennende. Oppdager stadig nye retter og har blitt flinkere til å prøve meg frem selv. Maiskrem, grillet avokado, en blodig biff eller et saftig stykke breiflabb slår alltid an.

6. Beste og dårligste egenskap?

Svar: Jeg er et bokstavbarn og det er jo både positivt og negativt. Det går litt fort i svingene og jeg kan skyte en del fra hofta, men til gjengjeld mye energi og god arbeidskapasitet. Jeg tror de rundt meg opplever meg som sprudlende, men også kverulerende.

7. Hva er en perfekt kveld?

Svar: God mat, god vin og kortspill eller brettspill. Helst sammen med noen.

8. Hvem vil du skryte av?

Svar: Anette Figenschau. Hardtarbeidende, engasjerende, kunnskapsrik og energibunt. Gir masse glød til de rundt seg og tør alltid å stå opp for andre. Ser og setter ord på det mange ikke evner å se eller ikke vil se. En unik kollega.

Også må jeg nevne Sigrid Bonde Tusvik. Hun tør å si ifra. Hun vet hva som møter henne, men hun klarer ikke sitte stille lengre. Jeg synes hun er rå. Når jeg tenker meg om så er Sigrid og Anette ganske like, men Anette er faktisk morsommere.

Vi takker Marit for praten, og ønsker henne lykke til med både familieforøkelse og i arbeidet som tillitsvalgt!

Marit Dahl Andersen, Aspåsen skole i Bodø. (Foto: Privat)