Månedens SLer for juni

Katrine Strand Kristiansen jobber ved Ytteren skole i Mo i Rana, og er kontaktlærer for en 6. klasse. Katrine er en aktiv dame med…

8. juni 2021

Hilde Monica Jørgensen

Katrine Strand Kristiansen jobber ved Ytteren skole i Mo i Rana, og er kontaktlærer for en 6. klasse. Katrine er en aktiv dame med mange interesser. Hun brenner for uteskole med de utfordringene og erfaringer elevene tilegner seg. Hun er aktiv i Røde Kors, turleder i Polarsirkelen turlag, og hun har gått over Grønland på ski. 

PERSONALIA

Navn: Katrine Strand Kristiansen

Alder: 30 år

Bosted: Båsmoen

Sivilstand: Samboer

Arbeidssted: Ytteren skole

 

FORTELL LITT OM DEG SELV…….

Svar: Jeg er ei 30 år gammel jente (eller jeg har vel kanskje blitt ei dame nå?) som er født og oppvokst i Mo i Rana. Jeg tok lærerutdanninga i Bergen og flytta hjem til Mo i Rana igjen da jeg var ferdig utdanna. Jeg har en samboer og to bonusbarn, samt en Alaskan Malamute.

HVA LIKER DU Å GJØRE PÅ FRITIDEN?

Svar: På fritiden er jeg mye på tur i skog og mark, hele året. Jeg er veldig glad i friluftsliv og drar på lengre og kortere turer så ofte jeg kan. Jeg er veldig glad i å klatre, både på sommeren og vinteren og ellers er jeg mye på hytta. Jeg er også frivillig på ulike aktiviteter i Røde Kors og jeg er turleder for Polarsirkelen turlag.

HVILKE TRE ORD TROR DU DINE ARBEIDSKOLLEGAER VIL BRUKE FOR Å BESKRIVE DEG?

Svar: Jeg tror mine kollegaer ville beskrevet meg som målrettet, blid og engasjert.

HVA ER DET BESTE VED Å JOBBE I SKOLEN/BARNEHAGEN?

Svar: Det beste med å jobbe i skolen er at man kan styre mye av dagen selv. Jeg kan velge selv hvordan jeg skal legge opp undervisninga slik at det passer både meg og elevene best. Jeg synes også det er givende å få ta del i livene til elevene mine hver dag.

HVA VIL DU SI ER DE STØRSTE UTFORDRINGEN VED Å JOBBE I SKOLEN/BARNEHAGE?

Svar: De største utfordringene er at man ikke føler tiden strekker til alltid. Det er alltid noe man kunne gjort annerledes eller bedre, eller noe man kunne fulgt opp enda bedre.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

I jobbhverdagen er det psykisk helse, klassemiljø og friluftsliv som engasjerer Katrine.

HVORFOR SYNS DU DET ER VIKTIG Å VÆRE MED I EN FAGFORENING?

Svar: Det er en stor trygghet å være med i en fagforening fordi man da kan få råd og hjelp til ulike problemstillinger man støter på i hverdagen. Det er godt å vite at man alltid har noen i ryggen som støtter opp og som har.

HVA VAR DET SOM GJORDE AT SKOLENES LANDSFORBUND BLE DET NATURLIGE VALGET NÅR DU VALGTE FAGFORENING?

Svar: Jeg vet at den tillitsvalgte i Skolenes landsforbund ved vår skole er veldig flink og at hun stiller opp uansett hva det måtte være vi trenger hjelp til.

FORTELL LITT OM HVA SOM ENGASJERERER DEG?

Svar: Det som engasjerer meg i jobbhverdagen er psykisk helse, klassemiljø og friluftsliv. Jeg brenner for og tror at alle elever får mye igjen for å være ute i skolehverdagen. Når vi er ute på tur, lærer man veldig mye om seg selv og om samspillet i klassen. Vi får jobbet mye med det å utfordre seg selv, og det å stå i ting selv om det kan være litt tøft. Det meste av undervisning kan også legges ut, og man kan nå mange kompetansemål på uteskole.

HVEM/HVA BLIR DU INSPIRERERT AV?

Svar: Jeg blir inspirert av elevene mine i hverdagen. Vi har mye humor og det skal være moro å være på skolen. Jeg blir også inspirert av gode kollegaer, som både deler kompetanse, tips og triks i hverdagen.

 BESTE BOK OG/ELLER FILM, OG HVORFOR AKKURAT DEN?

Svar: Jeg synes boka og filmen «Et helt halvt år» er både en fantastisk bok og film. Alt den forteller, og følelsen man sitter igjen med etterpå. Det får en til å tenke over hvordan man må gripe tak i livet og gjøre det man brenner for.

HVORDAN VIL DU BESKRIVE EN PERFEKT DAG/KVELD FOR DEG?

Svar: En perfekt dag for meg tilbringes ute i naturen. Enten det er med klassen eller det er på fritiden.

HVA ER DIN BESTE OG DÅRLIGSTE EGENSKAP?

Svar: Min dårligste egenskap er at jeg er veldig utålmodig. Det får jeg ofte kjenne på i jobbhverdagen. Jeg synes ofte ting går for sakte.

Min beste egenskap er kanskje at jeg har stå-på-vilje og at jeg ikke gir opp.

Vi takker Katrine for praten!