Snart er det vår, og i den anledning blir det et comeback for spalten «månedens»! Dette året skal vi bli kjent med noen av foreningslederne i Nordland. Først ut er foreningsleder i SL Ytre Helgeland, Evy Pettersen.

Navn: Evy Pettersen

Alder: 40

Bosted: Sandnessjøen

Sivilstand: Gift, 1 barn

Arbeidssted: Sandnessjøen ungdomsskole

Fortell litt om deg selv.

Svar: Jeg er veldig glad i å være ute i naturen, både i skogen og ved havet. Utfordrer høydeskrekken min og har begynt å gå litt i fjellet. Målet er å komme meg opp på minst en av toppene på Syv Søstre i sommer. Jeg liker å lese bøker, elsker å reise og oppleve nye steder, ny mat og kultur. Jeg går gjerne på kunstutstillinger og i museum når jeg er på reise. Synes det er spennende å bli kjent med nye mennesker. I tillegg til å være foreningsleder for SL Ytre Helgeland, er jeg også hovedtillitsvalgt i Alstahaug kommune og fylkesstyremedlem.

Hva opptar deg mest som foreningsleder?

Svar: Akkurat nå er det hovedoppgjøret. Det er viktig at alle medlemmene har mulighet til å komme med innspill på hva de mener SL skal stå for og jobbe fram mot. I tillegg er det å få de tillitsvalgte best mulig skolert i avtaleverk mm. slik at medlemmene får best mulig oppfølging og hjelp når det trengs, og ikke minst årsmøtet som skal avholdes om ikke så veldig lenge.

Hva engasjerer deg nå?

Evy Pettersen.

Svar: Opplæringsloven paragraf 9A og arbeidet med å få til gode rutiner på arbeidsplassene, slik at de ansatte blir godt ivaretatt. Siden jeg er rådgiver på ungdomsskolen, er jeg engasjert i hvordan tilbudsstrukturen på videregående er og blir fremover. I tillegg er det å få elevene nok informert om alle valgene de har.

Hva blir du inspirert av?

Svar: Jeg blir inspirert av mennesker som brenner for det de gjør og som kan mye. Den gode samtalen, kunst og naturopplevelser.

Beste film, bok og mat?

Svar: Er veldig glad i filmer. Men må jeg velge tror jeg det blir Det store blå eller Bram Stokers Dracula. Jeg elsker bøker og leser for det meste krim. De gales øy (Shutter Island) av Dennis Lehane er god, både som bok og film. Jeg er veldig glad i thaimat og mat fra det italienske kjøkkenet. En av favorittene er spaghetti vongole.

Beste og dårligste egenskap?

Svar: Beste må være at jeg er engasjert. Dårligste er kanskje at jeg snakker veldig fort. Mormora mi pleide å si at jeg kunne bli kvegauksjonarius.

Hva er en perfekt kveld?

Svar: Når jeg er sammen med de jeg er glad i, familie og/eller venner. Gode samtaler og latter, gjerne en sen sommerkveld.

Hvem vil du skryte av?

Svar: Den eldste søstera mi, Ina Otzko, som alltid har fulgt drømmene sine. Hun inspirerer meg gjennom kunsten sin og pågangsmotet hun har. I tillegg vil jeg skryte av sjefen sjøl, Anne Finborud, som alltid inspirerer og engasjerer meg. Hun er et fyrverkeri av ei dame!

Vi takker for praten!