Ber samferdselsministeren redde trafikkskolene

Skolenes landsforbund ber regjeringen bidra med en redningspakke som sikrer videre drift av landets trafikkskoler når koronakrisen er over.

26. mars 2020

Runar Nørstad

Vedtaket om stenging av utdanningsinstitusjoner gjelder også trafikkopplæringen. (Foto: Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL))

Skolenes landsforbund sendte torsdag et brev til samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF), der forbundet uttrykker bekymring for trafikkskolene som nå er pålagt stengt på lik linje med alle undervisningsinstitusjoner.

En rekke trafikklærere som er medlem i Skolenes landsforbund er nå permittert, og frykter for jobbene sine dersom regjeringen ikke blar opp midler for å hindre en rekke konkurser i bransjen.

«Trafikkskolene er en av de næringene som er stengt av staten, sammen med frisører og en del andre. Nå vet vi at tiltakene som har stengt ned deler av samfunnet vårt skal fortsette en stund til, og da må også den økonomiske innsatsen målrettes for disse bransjene», skriver forbundet i brevet til Hareide.

Bransjen sier selv at over halvparten av trafikkskolene vil gå konkurs, dersom det ikke kommer en redningspakke som småbedrifter og enkeltmannsforetak kan dra nytte av.

Skolenes landsforbund forventer at regjeringen kommer med tiltak som gjør det mulig å dekke de løpende utgiftene. Dette må komme som kontantstøtte, og det haster.

Relevante lenker
SL: Unntak fra arbeidsmiljøloven 
SL: Hva dekker reiseforsikringen?
SL: Studenter i deltidsjobb må få rett til dagpenger
SL: Omdisponering av personalet
SL: Lærere som tilhører risikogruppene må skjermes 
SL: Bruk hjemmekontor – redd liv! 
SL: – Må samarbeide for å finne gode løsninger
SL: Alle barnehager og skoler stenges 
SL: Utsetter landsstyremøtet på Sørmarka