1. mai skal selvfølgelig markeres!

1. mai 2020 markeres med en direktesending fra Folkets Hus, Youngstorget. Finn ut hvordan du kan gå i digitalt tog og lage din egen…

29. april 2020

Runar Nørstad

1. mai 2020 markeres med en direktesending fra Folkets Hus, Youngstorget. Finn ut hvordan du kan gå i digitalt tog og lage din egen miniparole!

Bildetekst: 1. mai-sendingen vil streames på nettsiden www.lo.no/1mai. (Foto: LO)

Fra kl. 11.00 kan du følge sendingen fra et 1. mai-studio, med taler og appeller, med lokale innslag, arbeidersanger og andre kulturelle innslag.

Hovedparolen er: «Trygghet for helse og arbeid».

Sendingen og program ser du her (1. mai fra klokken 11.00 til 13.30). 

Du kan også se via LOs Facebook-side. Også Skolenes landsforbund streamer sendingen på Facebook.

LOs lokalorganisasjoner, de som til vanlig arrangerer 1. mai over hele landet, har tatt initiativ til å gå sammen om et stort digitalt 1. mai-tog fra klokken 14.00, med lokale paroler som alle kan slutte seg til.

I tillegg blir det solidaritetskonsert og innsamling til Norsk Folkehjelps arbeid.

– Det er i denne tiden vi virkelig erfarer hvor viktig solidaritet og fellesskap er. Hvor gjensidig avhengige vi er av hverandre, over hele verden. At alle er like mye verdt! Vi skal bruke 1. mai til å minne om det, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

LO-lederen håper at selv om dette blir en annerledes 1. mai, selv om vi ikke kan møtes på torg og i gater, vil flere enn på lenge benytte anledningen til å delta i feiringen – på nett og sosiale medier. Det er viktigere enn på lenge!

I tillegg til taler ved LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, Ap-leder Jonas Gahr Støre, og SV-leder Audun Lysbakken, blir det servert hjemmebesøk hos både Thorbjørn Berntsen, Gro Harlem Brundtland og Kristin Halvorsen.

Se program for sendingen og lag din egen miniparole

Her kan du gå i virtuelle 1. mai-tog

Her kan du melde deg på LOs Facebook-arrangement for 1. mai (ikke nødvendig for å se sendingen)

Lag din egen miniparole!

www.1mai.no kan du nå gå inn og laste opp din miniparole. Du finner oppskrift på hvordan du kan lage dette og du kan laste den opp direkte på siden.

Her lærer du å lage miniparole

Etter hvert kan du se hva slags paroler som andre har lastet opp og like de parolene du synes er best.

Bruker du sosiale medier, kan du i tillegg dele den! HUSK: #miniparole

Dette blir en fin oppvarming til 1. maidagen, hvor du kan gå i lokalorganisasjonenes digitale tog – med paroler fra de ordinære 1. maikomiteene!

Skolenes landsforbund ønsker alle ei riktig god virtuell 1. mai.feiring!